Thursday, April 26, 2012

JUTAWAN-JUTAWAN YAHUDI


Ayuh kita kenali beberapa jutawan terkenal didunia yang merupakan salah seorang dari pendukung gerakan-gerakan Yahudi.

1    1- SERGEY M BRIN & LAWRENCE E. PAGE
Pengasas syarikat kepada carian enjin yang digunapakai oleh kebanyakan manusia di muka bumi ini, iaitu, Syarikat Google Inc. Usia mereka belum melebihi 40 tahun namun telah bergelar jutawan. Brin disenaraikan oleh Majalah Forbes sebagai individu ke-24 paling kaya di dunia. Kekayaannya dianggarkan bernilai USD 17.5 billion.

2- SHELDON ADELSON
Salah seorang pengasas dan pemegang saham utama di Las Vegas Sands Corp, sebuah syarikat kasino yang terbesar di dunia dan beribu pejabat di Amerika Syarikat. Dia merupakan individu yang ke-73 paling kaya di Amerika Syarikat dan kekayaannya dianggarkan bernilai USD 9.3 billion.

3- LARRY ELLISON
Pengasas syarikat Oracle Corp ini dilahirkan di New York, Amerika Syarikat. Syarikat ini terkenal dengan produknya iaitu Oracle Database. Dia merupakan individu ke-3 paling kaya di Amerika Syarikat dan yang ke-6 paling kaya di dunia. Kekayaannya dianggarkan bernilai USD 28 billion.

4-      MARK ZUCKERBERG
Pengasas laman social, Facebook, ini berasal dari keluarga Yahudi yang dibesarkan di New York. Kekayaannya dianggarkan USD 4 billion dalam usianya yang masih belum mencecah 30 tahun, hasil yang diraih dari keuntungan oleh Facebook.

5-      STEVEN SPIELBERG
Dia banyak menghasilkan banyak filem dan filemnya ditonton oleh manusia di seluruh dunia. Namanya amat gah di Hollywood. Dia disenaraikan sebagai individu yang ke-316 paling kaya di dunia dan yang ke-97 paling kaya di Amerika Syarikat.

6-      MORTIMER ZUCKERMAN
Memiliki beberapa syarikat media yang berpengaruh dalam penerbitan seperti majalah The Atlantic Monthly dan U.S News & World Report, akhbar NewYork Daily News dan syarikat hartanah, Bostan Properties. Nilai kekayaannya boleh dianggarkan bernilai USD 1.5 billion dan menduduki carta individu ke-616 paling kaya di dunia dan ke-236 paling kaya dan Amerika Syarikat.

7-      HAIM SABAN
Pengasas Saban Entertainment yang bertanggungjawab membawa siri kartun popular Jepun seperti Digimon dan Dragon Ball Z ke Amerika Syarikat. Nilai kekayaannya dianggarkan sebanyak USD 2.8 billion. Dia merupakan antara pengikut Israel yang sangat setia sehinggakan sanggup melaburkan wanganya untuk Israel.

8-      MICHEAL BLOOMBERG
Seorang ahli politik dan ahli perniagaan Yahudi yang cukup terkenal di Amerika Syarikat. Dia juga merupakan Datuk Bandar New York dan pengasas syarikat Bloomberg LP yang menyediakan perkhidmatan media kewangan. Syarikatnya dikenali sebagai Bloomberg news. Anggaran kekayaannya bernilai USD 18 billion dan menjadikannya individu yang ke-8 paling kaya di Amerika Syarikat.


Kenapa kita perlu kenali mereka? Apa rasionalnya mengenali mereka?
Kita perlu kenali mereka supaya kita tidak mudah mempercayai setiap agenda-agenda Yahudi dan Zionis yang mereka bawa dalam gadget atau kemajuan yang mereka ilhamkan. Tidak nafikan kemajuan yang mereka bawakan memberi kemudahan pada kita, namun perlu diingatkan pada diri sendiri untuk tidak mudah terima bulat-bulat setiap cadangan yang mereka berikan.

Sebesar-besar rujukan agung kita sebagai Umat Islam ialah Al-Quran dan Hadith Nabi Muhammad.

Kembalikan fikrah kita pada sumber yang sebenar supaya kehidupan kita sentiasa terbimbing pada yang sepatutnya seperti yang digariskan oleh Allah melalui Al-Quran dan Hadith. 


No comments: